26 april 2023
19:45

Brunflo FK

Målrikt i seriepremiären! (Frösö IF Dam - Brunflo FK)

Det blev en målrik tillställning i premiären av division 2 Mellersta Norrland damer när vi till slut lyckades säkra segern och bärga hem tre poäng till BFK-lägret.

Efter ett idogt arbete av Frösö IF med att få Lövsta AC snöfri och därmed spelbar efter helgens och veckans inledande massiva snöfall, blev det till slut klart att onsdagens seriepremiär kunde spelas som planerat.
Vi inledde matchen som vi hade pratat om dvs. att vara fokuserade i vårt spel och arbeta hårt och viljestarkt för varandra. Planen spelar oss helt i händerna och vi lyckas - trots en lite gnisslande inledning - gå ifrån till en tvåmålsledning efter endast 15 minuter spelade.
Det invaggar oss i ett farligt lugn och vi drar omedvetet ner på tempot och bjuder in Frösön i matchen som då inte oväntat reducerar strax före paus.

Viktigt snack i halvtid om att starta om i andra med att komma upp i tempo och få igång spelet igen, som gick lite i stå mot slutet av första. Den planen kommer dock på skam då vi inleder andra halvlek stressat och slarvar i farliga lägen som Frösön genom snabba omställningar och djupledslöpningar är snabba att utnyttja och kvitterar efter enbart tre spelade minuter av andra halvlek.
Efter ett oturligt självmål återtar vi ledningen som snabbt utraderas efter en rask replik från Frösön, och därför 3-3 med knappa halvtimmen kvar av matchen.
Då först tar vi oss i kragen och lyckas efter ett antal skapade chanser gå ifrån till både 4-3 och 5-3 och ett visst lugn infinner sig igen. Ett lugn som åter straffar oss när vi efter slarvigt spel släpper till en hörna som Frösön nyttjar till en reducering.
Matchens avslutning blir följaktligen ohyggligt nervös och därför fullständigt förlösande när Hanna fastställer slutresultatet till 6-4 i den 89:e minuten.

Grymt skönt att avgå med segern i seriepremiären där vi bitvis uppvisar fina kombinationer och tryggt spel, även om vi försätter oss i onödigt stressade och farliga situationer ett flertal gånger under matchen.

Mål av Femke, Filippa, Emma H och Hanna (x2). Emma H utsågs till matchens lirare och kvällens guldsko erövrades av ständigt hårt arbetande Aina Persson.
Det här var även Femkes sista framträdande i BFK-tröjan och vi tackar för insatserna i gulsvart och önskar henne all lycka till i sina framtida utmaningar efter flytten till Luleå.

Nu åter till träningsbasen innan nästa matchfyllda vecka tar vid med såväl träningsmatch som ytterligare två seriematcher.